Zelf een wifi hotspot maken met je smartphone

Zelf een wifi hotspot maken met je smartphone 

 

Zelf een wifi hotspot makenBij de iets moderne smartphones is het mogelijk om zelf een wifi hotspot te maken, dit kan je gebruiken om bijvoorbeeld met je laptop of tablet internettoegang te krijgen. In dit artikel wordt stapsgewijs uitgelegd hoe jij jouw smartphone, die op Android of IOS draait, kan gebruiken als een wifi hotspot. Dit is hartstikke handig voor als je bijvoorbeeld onderweg bent en met je laptop of tablet wilt internetten. Een ander voordeel is dat je dan ook op een persoonlijk netwerk in plaats van een openbaar wifi netwerk waar ook andere personen gebruik van maken (bijvoorbeeld voor bankzaken).


Voordat je gebruik gaat maken van een hotspot vanuit je mobiele telefoon, is het natuurlijk van belang dat jouw toestel toegang heeft tot het 3G-netwerk en dat je een data bundel hebt. Het apparaat, bijvoorbeeld je laptop, dat gebruik gaat maken van de wifi hotspot zit in feite op het internet van je mobiel en gebruikt dus ook veel MB’s. Ook vereist het gebruik van een actieve hotspot veel batterij waardoor je mobiel snel leeg raakt. Het is dus aan te raden om alleen een wifi hotspot te maken met je smartphone als je kort gebruik moet maken van het internet op een ander apparaat.

Wifi hotspot maken met met een Android-smartphone

Tijdens het lezen van deze tekst ga je stap-voor-stap leren hoe jij jouw Android-smartphone kan gebruiken als persoonlijke wifi hotspot. Mobiele toestellen die op Android draaien zijn bijvoorbeeld Samsung, HTC, LG en Sony. Om een Wifi hotspot te creëren volg je de volgende stappen: Instellingen > meer instellingen > tethering en draagbare hotspot. Nu ben je in het menu om vanaf je mobiel een hotspot te maken dat gedeeld wordt met je mobiele data. Klik op ‘draagbare Wi-Fi hotspot’  om de toegestane apparaten in te stellen die van jou toegang mogen krijgen tot het netwerk en klik op ‘configureer’ om de configuratie in te stellen zoals de netwerk naam en de beveiligingsgegevens. Om de zelf gemaakte Wifi hotspot vanaf je mobiele telefoon ook daadwerkelijk te activeren druk je op de aan/uit knop zoals je die gewend bent. Ook is het mogelijk om een verbinding vast te stellen door gebruik te maken van een USB-kabel die direct gekoppeld is aan het apparaat waarop jij internet wenst te hebben.

Wifi hotspot maken met je IOS-smartphone (Iphone)

Natuurlijk is het voor alle Iphone gebruikers ook mogelijk om het toestel te gebruiken als persoonlijke wifi hotspot. Volg de volgende stappen om de hotspot aan te zetten zodat andere apparaten gebruik kunnen maken van het internet op jouw netwerk: Instellingen > persoonlijke hotspot. Stel vervolgens mij wifi toegang de benodigde beveiligingsgegevens in zoals het netwerk wachtwoord en zet de schakelaar naar aan om de hotspot actief te maken. Nu kunnen andere apparaten gebruik van internet door middel van jouw Iphone, indien ze natuurlijk het juiste wachtwoord hebben!

 

– Door: Handige-Weetjes

Comments are closed.