Voorkomen en behandelen van muggenbulten

Voorkomen en behandelen van muggenbulten

 

Muggen voorkomen en muggenbulten behandelenOp deze pagina worden de gouden tips gegevens om muggenbulten te voorkomen en als het toch zover is gekomen, ze ook te behandelen. Muggenbult zijn één van de grootste ergernissen tijdens de zomer. Deze irritante kleine insecten zorgen voor een zoemend geluid langs je oor als je ‘s nachts in bed ligt en veel erger nog: jeukende bulten waar je gek van wordt. Daarom biedt Handige-Weetjes jou een overzicht van alle bekende feiten die bekend zijn om muggenbulten te voorkomen en muggenbulten te behandelen zodat ze minder tot niet meer jeuken. 

Muggenbulten voorkomen

Muggenbulten krijgen natuurlijk ten eerste de voorkeur om ze te voorkomen. Er zijn dan ook verschillende dingen die jij kunt doen om ervoor te zorgen dat de muggen niet bij jou in de buurt komen. Maar eerst wat voorafgaande informatie, er zijn namelijk verschillende soorten muggen en de meeste kunnen niet eens bijten (ja, ze bijten). Het zijn de steekmuggen, ook wel bekend als muskieten, die je bloed door hun snuit zuigen. Om er ook nog eens een schepje bovenop te doen: het zijn alleen de vrouwtjes muggen van deze soort die jou bijten en een jeukende muggenbult achterlaten! Zij doen dit voor de aanmaak van eitjes en er zijn bepaalde eigenschappen die een vrouwtjes mug aantrekt.

Muggenbulten behandelen

Is de mug toch zover gekomen dat je gebeten bent en je achterlaat met een grote rode bult die ontzettend jeukt? Gelukkig zijn er wat trucjes die jij kunt toepassen om de muggenbult te behandelen en de jeuk te verminderen tot verdwijnen. De gouden regel is dat je in ieder geval niet begint met krabben, hierdoor wordt de jeuk alleen maar erger omdat het gif opnieuw wordt geactiveerd. Als het je toch niet lukt om van de muggenbult af te blijven, dan kan je de volgende mogelijkheden proberen om de jeuk van een muggenbult te verminderen en hopelijk helemaal te laten verdwijnen

Comments are closed.