Vliegen weghouden met zakjes water

Vliegen weghouden met zakjes water

 

Tegen vliegen

Een plastic zakje gevuld met water dat je boven de deur hangt zorgt voor minder tot geen vliegen in huis. Al dat lekkere weer is natuurlijk hartstikke fijn en daar laat je graag de deur bij open. Heel vervelend is het dan ook als er meerdere keren per dag een luidruchtige vlieg zich naar binnen waant en het vervolgens onmogelijk lijkt om dezelfde weg weer naar buiten te nemen. Gelukkig is er een truc uit de oude doos bekend die echt werkt en wereldwijd wordt toegepast: een plastic zakje met water boven de open deur hangen.

Een plastic zakje helpt tegen minder vliegen in huis
Pak een normaal doorschijnend boterhammenzakje en vul deze voor ongeveer 3/4 met helder water. Hang vervolgens het zakje met water ongeveer 20 centimeter onder de bovenkant van de ingang en de vliegen zullen niet meer via deze ingang naar binnen vliegen.

Deze zakjes gevuld met water kun je natuurlijk overal neerhangen waar je geen vliegen wilt, bijvoorbeeld boven je fruit, bij ramen, je tent en ga zo maar door. Om er zeker van te zijn dat ze niet binnenkomen kun je twee zakjes op verschillende hoogtes hangen of bijvoorbeeld twee naast elkaar. Vliegen komen namelijk meestal zo hoog mogelijk naar binnen, enkele laagvliegers zouden dus toch naar binnen kunnen komen wanneer de zakjes met water alleen bovenaan hangen.

De reden dat de vliegen zich laten afschrikken door deze zakken met water blijft wat mysterieus. Er wordt gezegd dat het weerkaatsende licht van het water de vliegjes afschrikt en desoriënteerd  doordat deze vliegen over een zogeheten samengesteld oog beschikken (facetoog). Het is echter wat minder belangrijk om te weten wat precies de reden is waarom de vliegjes niet verder vliegen bij het zien van deze zakjes met water, het belangrijkste is dat het zeker werkt!

 

– Door: Handige Weetjes

Comments are closed.