Er zijn twee soorten all inclusive vakanties

Verschillende typen all inclusive vakanties

 

All inclusive vakantieWie kijkt er niet uit naar een welverdiende zonvakantie? Je vakantie kan nog aangename worden als je vooraf goed de voorwaarden hebt doorgenomen van de geboekte verzorgingstype. Vooral als je een all inclusive vakantie hebt geboekt is het noodzakelijk om de voorwaarden en de begripsbepalingen van het hotel of resort aandachtig door te nemen. Wij raden dit aan om teleurstelling tijdens je vakantie te voorkomen. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste all inclusive vakantie hebt geboekt? Lees hieronder waarop je moet letten bij het boeken van een onbezorgde vakantie.

Verschillende mogelijkheden met betrekking tot all inclusive vakanties   
Bij het horen van de term all inclusive wordt er regelmatig gedacht dat alles bij de betaalde prijs is inbegrepen. De term all inclusive is een klein beetje misleidend, niet alles zit bij de betaalde prijs van de vakantie inbegrepen. Alles buiten de muren van de all inclusive accommodatie is bijvoorbeeld niet inbegrepen bij deze populaire verzorging. Daarnaast moet er rekening gehouden worden dat er zelfs faciliteiten binnen de muren van de all inclusive accommodatie niet bij de verzorging inbegrepen zijn. Hierdoor kan de term all inclusive misleidend zijn.

Er bestaan twee verschillende soorten all inclusive verzorgingstypen, de keuze voor het type verzorging is mede afhankelijk wat er wel en niet bij de betaalde prijs voor de all inclusive vakantie zit inbegrepen. De meeste accommodatie die de populaire formule hanteren bieden standaard all inclusive aan, maar er zijn accommodaties die een uitgebreidere variant aanbieden, namelijk ultra all inclusive.

Tussen deze twee mogelijkheden zit al een enorm verschil en nog betekend het niet dat alles betaald is voor je all inclusive vakantie. Bij de standaard formule van het concept worden de maaltijden in buffetvorm aangeboden en zijn de drankjes tot een bepaald tijdstip gratis. Naar het verstrijken van de aangeven tijdstip zal het bestelde eten en drinken in rekening gebracht worden.

Bij de uitgebreidere variant van de razend populaire formule kan je als hotelgast rekenen op veel extra’s. Vrijwel alle accommodaties die de ultra all inclusive formule aanbieden hanteren de 24-uurs regel. Dit betekend dat je 24 uur onbeperkt kunt genieten van eten en drinken en heel veel andere faciliteiten. De ultra all inclusive accommodaties hebben veelal ook de beschikking over een privé strand en een aquapark waar gratis gebruik van gemaakt kan worden.

Lees de voorwaarden van de formule per accommodatie aandachtig door
Heb je de keuze gemaakt voor één van de twee all inclusive mogelijkheden, dan is het nog noodzakelijk om de voorwaarden van de formule door te lezen van de accommodatie. Per accommodatie kan de formule namelijk verschillen. De verschillen zijn voornamelijk terug te vinden bij de accommodaties die de standaard all inclusive vakantie aanbieden. De verschillen vind je vooral in de tijdstippen dat de formule per dag wordt beëindigd en in de hoeveelheid gratis faciliteiten.

Bij de ultra all inclusive vakantie zitten de verschillen voornamelijk in het aantal faciliteiten waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden. De ene accommodatie is de andere niet, sommige accommodaties bieden á la carte restaurants aan waar je per verblijf één keer of vaker gebruik van mag maken, terwijl andere ultra all inclusive accommodaties hiervoor een vergoeding vragen of helemaal geen á la carte restaurants hebben.

Ons advies: voorkom teleurstelling en ga vooraf goed op onderzoek uit wat de all inclusive formule inhoudt bij de accommodatie waar je graag je vakantie in wilt verblijven.

 

– Door: allinclusivevakantie.com

Comments are closed.