Torrents downloaden op de iPhone of iPad

Torrents downloaden op de iPhone of iPad                           

Iphone en IpadOndanks dat het kabinet recentelijk een downloadverbod heeft uitgeroepen, zullen veel Nederlanders niet stoppen met downloaden. Het bied namelijk veel mogelijkheden. Niet alleen gratis muziek of films, maar soms zijn bepaalde items niet eens in Nederland te koop. Binnenkort kunnen gebruikers met een iOS 7.1 apparaat, zoals een iPad of iPhone, ook torrents downloaden.

Het zijn vaak grote bestanden, van een paar honderd megabytes of enkele gigabytes, dus een goed online dms zoals Dropbox of Box.net is aan te raden. De iPhone biedt namelijk maximaal 64GB aan opslag terwijl veel varianten slechts 16GB intern geheugen aan boord hebben.

Goedkeuring App Store?
Opvallend is dat Apple een dergelijke applicatie heeft toegelaten. Het bedrijf wees eerder pertinent torrentdownloaders af, aangezien de legaliteit nog wordt betwist. Er zijn veel grijze gebieden en Apple wil natuurlijk niet in auteursrechtelijke zaken verwikkeld worden. Deze week gebeurde een wonder, want de BitTorrent app, genaamd Blue Downloader, werd toegelaten.

De app is voorzien van een ingebouwde browser die slechts torrents toelaat van enkele whitelist websites. Als er wordt geprobeerd om downloads vanaf een andere website te halen, werkt dit niet. Echter heeft een update ervoor gezorgd dat gebruikers ook van Google.com gebruik kunnen maken. Ze kunnen daarmee alsnog andere torrentwebsites bezoeken, wat vreemd is.

Blue Downloader heeft daarom een onzekere toekomst. Het zou kunnen dat Apple de applicatie binnenkort alsnog verwijderd uit haar App Store. De ontwikkelaar vraagt 2,99 dollar om de torrentdownloader te installeren.

 

– Door: contentcentral.nl

Comments are closed.