Slapen in een strakke onderbroek is slecht voor de vruchtbaarheid

Slapen in een strakke onderbroek is slecht voor de vruchtbaarheid

 

Er zijn veel mannen die in ‘s nachts in hun onderbroek slapen, dit kan uiteraard gewoon, maar zorg ervoor dat dit een losse onderbroek is en dus geen strakke boxershort. Je ballen hebben tijdens het slapen namelijk de ruimte nodig, anders gaat dit ten kosten van je vruchtbaarheid.

 

Temperatuur is belangrijk voor de vruchtbaarheid
Je ballen hangen niet voor niets aan de buitenkant, ze moeten namelijk op de juiste temperatuur worden gehouden. De temperatuur van je ballen is dus van groot belang voor een goede zaadproductie en voor de kwaliteit van het sperma. Wanneer je ballen dus te warm worden gaat dit ten kosten van je sperma en wordt je vruchtbaarheid dus slechter.

Veel mannen zullen dit al wel gemerkt hebben, wanneer je het warm hebt gaan je ballen wat meer ‘hangen’, dit is om de temperatuur van je ballen af te koelen. Dit werkt vice versa voor wanneer je het koud hebt, dan zitten je ballen meer tegen je lichaam om de temperatuur te doen stijgen.

 

Ga niet slapen in een te strakke onderbroek
Met deze theorie wordt dus duidelijk waarom strak ondergoed niet goed is voor je vruchtbaarheid. In bed wordt het onder de dekens al snel te warm, je ballen gaan dus hangen, maar door het strakke ondergoed kunnen je ballen dit niet doen. Het gevolg is dat de temperatuur niet kan dalen en je ballen dus eigenlijk oververhitten.

Je zaakje moet dus de ruimte krijgen, voornamelijk tijdens het slapen. Draag tijdens het slapen daarom geen strakke boxershort, maar een losse onderbroek of pyjama. Eigenlijk is naakt slapen dus het beste voor je wat betreft de vruchtbaarheid.

 

– Door: Henk

 

 

Comments are closed.