Screenshot Instagram: Krijgt iemand een melding?

Screenshot Instagram: krijgt iemand daar een melding van?

Een van de populairste social media kanalen op dit moment is Instagram. Veel grote beroemdheden gebruiken de app, net als het grootste deel van de jeugd. Instagram werkt als een soort galerij van je leven. Je deelt foto’s en video’s en schrijft hier een “caption” bij. Door middel van hashtags kun je de vindbaarheid van je foto verhogen. Volgers kunnen jouw foto’s liken en er op reageren, net zoals jij dat kunt doen bij de mensen die jij volgt. De foto’s die je plaatst, blijven gewoon op jouw profiel staan. Je kunt echter ook een “story” delen. Dit is een foto of filmpje dat 24 uur zichtbaar blijft. Daarna verdwijnt deze automatisch.

Een geposte foto via Instagram kan al snel de aandacht trekken van anderen. Of dit nou de bedoeling is of niet, het is mogelijk dat mensen gaan praten over jouw foto. Om snel en makkelijk over een foto te praten, stuur je de foto naar anderen. Je screenshot Instagram dan simpelweg. Maar… ziet iemand het als je een screenshot maakt op Instagram?

Test met notificatie bij screenshot Instagram

In 2018 heeft Instagram een test doorgevoerd waarbij de plaatser van de foto een notificatie kreeg zodra een hier een screenshot van gemaakt werd. Voordat een screenshot Instagram werd gemaakt, kreeg je echter wel een melding dat de plaatser van de foto over de screenshot genotificeerd zou worden. Deze screenshot Instagram test heeft een aantal maanden gelopen, maar nu is deze toch echt verleden tijd!

Foto’s van je feed screenshotten

Wil je een screenshot maken van een foto die voorbij komt in je feed? Geen probleem! In alle veiligheid maak je een screenshot je een post. Een grote opluchting, want wie screenshot Instagram nou niet af en toe?

Instagram stories screenshotten

De test die in 2018 plaatsvond, was alleen van toepassing op stories. Maakte je een screenshot van een story, dan werd er een notificatie gestuurd. Maar hoe zit dat nu? Ziet iemand het als je een screenshot maakt op Instagram van een story? Het antwoord is momenteel nee. De test is al lang niet meer up and running, dus je sceenshot Instagram stories nog altijd zonder gevolgen. Maar let op! Instagram kan er altijd voor kiezen om deze functie opnieuw te introduceren… zonder dat jij het weet. Houd dus altijd goed de laatste ontwikkelingen in de gaten om er zeker van te zijn dat de notificatiefunctie niet opnieuw doorgevoerd wordt.

Direct messages

Hoe zit het dan eigenlijk met direct messages? Screenshot Instagram DM’s niet te snel, dit kan de ander namelijk in sommige gevallen wel te weten komen. Stuurt iemand jou een foto of video die ook weer verdwijnt, screenshot Instagram dan niet. Bij zulke tijdelijke foto’s of video’s wordt namelijk een notificatie gestuurd van de screenshot. Een tijdelijke foto of video wordt met de camera van Instagram gemaakt en verstuurd via DM. Dit kan via een groep of individueel zijn. Wanneer kun je een DM wel screenshotten? Een screenshot Instagram DM maak je veilig als er geen tijdelijk materiaal in staat, zoals berichten, hashtags en posts van de feed.

Een profiel screenshotten

Je screenshot Instagram profielen altijd zonder dat er een notificatie naar deze persoon gaat. Hierbij geldt hetzelfde als het screenshotten van je feed. Handig om een profiel op te slaan zonder deze te volgen.

Over het algemeen kun je de dus de meeste foto’s op Instagram gewoon veilig screenshotten. Houd wel de laatste ontwikkelingen in de gaten wat betreft het maken van een screenshot van een story. Bij tijdelijke foto’s die verstuurd worden via DM wordt altijd een notificatie gestuurd, dus wees hier zeker voorzichtig mee.

Dus om je gerust te stellen, je kunt zoveel screenshots maken op Instagram als je wilt want niemand krijgt daar een melding van!

Comments are closed.