Wat je moet weten over de nieuwe editie van Rollercoaster Tycoon

Wat je moet weten over de nieuwe editie van Rollercoaster Tycoon

 

Rollercoaster Tycoon World speelgoedKinderen brengen tegenwoordig veel tijd op de iPad door en daar wordt door de maatschappij flink over geklaagd. Ze zouden te weinig buiten spelen en het mediagebruik zou niet goed zijn voor hun sociale vaardigheden. Kanttekening is echter dat er voorheen ook al voldoende uren aan computergames, online spellen zoals Runescape of soortgelijk speelgoed werd besteed.

Voor de allerkleinsten bestond er bijvoorbeeld Freddy Fish en Max het Sokkenspookje. Daarna werden spellen met meer gameplay interessant. Daarom heeft bijna iedereen  wel eens een editie van Harry Potter, Age of Empires, Sims of Rollercoaster gespeeld. Gisteren kondigde Atari een nieuwe versie aan van het pretparkspel genaamd ‘Rollercoaster Tycoon World’.

De vorige editie van het computerspel werd tien jaar geleden aangekondigd. Opvallend is dus dat er nu een nieuwe versie voor de PC verschijnt. Pipeworks heeft de nieuwe simulatie voor de pretparken ontwikkeld en zorgt er bijvoorbeeld voor dat een achtbaan er mooi uitziet. Waarschijnlijk zijn de graphics meer van deze tijd, wat bij vorige games nog wel eens achterbleef.

Wat is er vernieuwend aan Rollercoaster Tycoon World?
Het doel van de computergame is hetzelfde gebleven; spelers moeten een pretpark bouwen en het zo succesvol en mooi mogelijk maken. Dit kan door nieuwe attracties of winkeltjes toe te voegen, maar ook door decoratie en beplanting. Het vernieuwende aan Rollercoaster Tycoon World is dat vier spelers samen kunnen werken aan één pretpark.

Daarnaast is het mogelijk om attractieparken van andere gebruikers te bezoeken. Om anderen te helpen kunnen bouwplattegronden van achtbanen digitaal worden verspreid. Er wordt overigens enkel verdiend aan de verkoop van de PC-game en niet aan microtransacties, vertelt Atari. Rollercoaster Tycoon World ligt begin 2015 in de winkels. 

 

– Door: Koppen.com

Comments are closed.