Pagina’s uit de Google index laten verwijderen

Pagina’s uit de Google index laten verwijderen

 

Pagina verwijderen uit GoogleNa veel kritiek is het sinds kort mogelijk om pagina’s en websites te laten verwijderen uit de Google index. Dit betekent dat de pagina niet meer kan worden gevonden door Google als zoekmachine te gebruiken. Deze mogelijkheid kan van pas komen als er bijvoorbeeld gevoelige informatie over jou online staat en dat mensen dit kunnen vinden door bijvoorbeeld jouw naam of telefoonnummer in te typen bij de zoekbalk. Om informatie te verwijderen van Google moet je een aanvraagformulier indienenGoogle verwijdert echter niet alle aangevraagde pagina’s, zo zijn er enkele voorwaarden waar de situatie aan moet voldoen zodat de pagina uit Google kan worden verwijdert.

Vraag het eerst aan de webmaster

Als je een pagina graag niet meer online ziet, raadt Google ook aan om eerst zelf contact op te nemen met de webmaster van de website. Dit kan je doen d.m.v. een mailtje waarin je een verzoek indient om de pagina te laten verwijderen. Als Google namelijk je verzoek accepteert om een bepaalde pagina te laten verwijderen, dan kan deze alleen niet meer worden gevonden met de Google zoekmachine maar kan de pagina nog wel worden bezocht. Probeer daarom altijd eerst zelf om een pagina te verwijderen zodat de informatie in zijn geheel van het internet is en dat niemand meer op de pagina kan. 

Waar moet de situatie allemaal aan voldoen?

Zoals al eerder is aangegeven moet je de des betreffende pagina aan bepaalde voorwaarden voldoen. Google is redelijk streng met de keuzes van het verwijderen van pagina’s. Zo worden persoonlijke gegevens als bankrekeningnummers en creditcardnummers soms verwijderd en persoonlijke gegevens zoals adresgegevens en telefoonnummers meestal niet verwijderd. Verder is Google wat softer met het verwijderen van pagina’s indien het aanstotende beelden betreft. Voor het complete verwijderingsbeleid klik je hier.

 

– Door: Handige-Weetjes

Comments are closed.