Niet meer gebeld worden door Telemarketeers

Niet meer gebeld worden door Telemarketeers

 

Niet meer gebeld worden door telemarketeersWil je er voor zorgen dat je niet meer gebeld word door telemarketeers? Telemarketeers zijn mensen die voor een bedrijf werken dat vaak een bepaald product verkoopt, hierbij kan je denken aan abonnementen, aanbiedingen, loterijen, goede doelen enzovoorts. Deze bedrijven komen waarschijnlijk aan jouw telefoonnummer doordat ze een telefoonbestand van een andere partij hebben overgekocht (let er op waar je je telefoonnummer achterlaat). Veel mensen vinden deze telefoontjes irritant en willen dan ook graag niet gebeld worden door deze telemarketeers.

Telemarketeers niet meer laten bellen

Gelukkig kan er ook iets gedaan worden om deze ongevraagde telefoontjes niet meer krijgen. In Nederland hebben we het wettelijke bel-me-niet register, wanneer je hier een telefoonnummer inschrijft mag dit nummer niet meer ongevraagd gebeld worden voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden. De website van het wettelijke bel-me-niet register is: www.bel-me-niet.nl. Het inschrijfproces is makkelijk en duurt slechts enkele minuten.

Let op
Telemarketeers zijn tijdens het gesprek tevens verplicht om te vragen of u nogmaals door het bedrijf wilt worden gebeld en of u graag helemaal niet meer gebeld wilt worden door telemarketeers. De verkopers zijn verplicht om deze vragen te stellen, wanneer ze dit niet doen gaan ze in overtreding. Wanneer je graag helemaal niet meer gebeld wilt worden door deze verkooppraatjes, is de telemarketeer verplicht om jou gratis uit te schrijven. Wanneer ze dit niet doen zijn ze in overtreding.

Zodra je eenmaal bent uitgeschreven bestaat er een mogelijkheid dat je nog voor een korte tijd gebeld wordt door deze verkopers. Het telefoonbestand dat waarschijnlijk door het bedrijf is gekocht mag maximaal voor 4 weken gebruikt worden. Als je na deze tijd nog steeds wordt gebeld kan je een klacht indienen op de website van Consuwijzer.

 

– Door: Handige-Weetjes

 

Comments are closed.