Natuurlijk sneller bruin worden

Natuurlijk sneller bruin worden

 

sneller bruin wordenAls de zon er dan er dan eindelijk is in Nederland willen we natuurlijk zo snel mogelijk bruin worden. Gelukkig zijn er verschillende dingen die jij kunt doen om er voor te zorgen hoe je sneller bruin wordt! Voordat je deze tips gaat gebruiken moet je onthouden dat de zon ook heel slecht is voor je huid. Smeer je dus goed in, gun je huid ook wat rust en bruin vooral niet te snel, door geleidelijk te bruinen blijft je huid ook langer bruin.

Wordt sneller bruin door goed te scrubben

Voordat je in de zon gaat liggen om bruin te worden, is het een aanrader om heel je huis eerst even goed te scrubben. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en word je mooier en egaler bruin. Ook blijf je door te scrubben een langere tijd de bruine huid behouden. Naast dat je door te scrubben sneller een bruine huid krijgt, is het ook goed voor je huid in het algemeen!

Zon op het juiste moment

De snelheid waarin je bruin wordt heeft te maken met de UV-sterkte van de zon, ook wel zonkracht genoemd. De zonkracht is vaak het sterkst tussen 12 en 2 uur ‘s middags, dit is dan ook de beste tijd om snel bruin te worden. Helaas is het ook zo dat de zon dan dus het meest schadelijk voor je is, zon dus verstandig! Het KNMI heeft een website waarop je kunt zien hoe hoog de zonkracht is van vandaag en de opvolgende dagen. De zonkracht wordt gemeten op een schaal van 1 tot 10, waarbij 5 de perfecte UV-sterkte is om snel bruin te worden.

Sneller bruin worden door voeding

Een andere manier om sneller bruin te worden is door de juiste voeding te eten. De twee belangrijkste etenswaren hiervoor zijn wortelen en tomaten, eet deze twee groentes dus zo veel mogelijk. Probeer iedere dag een rauwe wortel en een verse tomaat te eten. Dit kan ook worden gedaan in de vorm van soep, sap en puree. Verder heeft de stof koper een ondersteunend effect op kleursynthese. Deze stof vind je terug in in onder andere havermout, volkoren boterhammen en enkele noten.

Beweeg en wordt sneller bruin

Door te bewegen word je lichaam ook sneller bruin. Probeer dus zo veel mogelijk te bewegen terwijl de zon schijnt, ga joggen, zwemmen, voetballen, tennissen en ga zo maar door. Natuurlijk is veel bewegen geen hele fijne ervaring als de zon fel schijnt, rust daarom ook genoeg en drink genoeg water om de hoeveelheid vocht goed op peil te houden.

Sneller bruin worden door reflectie

Op de skipiste, het strand en in het water word je sneller bruin, dit heeft te maken met de reflectie van de UV-straling. Ook word je veel sneller bruin als je lichaam nat is, neem dus zo vaak mogelijk een duik en houd je huid vochtig om op natuurlijke wijze sneller een bruine huid te krijgen.

Overige manieren en tips om bruin te worden en blijven

Smeer je huid elke keer na het zonnen goed in met aftersun, dit verkoelt en verzorgt de huid. Ook zorgt dit ervoor dat je huid er egaler uitziet en de bruine kleur langer behouden blijft. Daarnaast zijn er tientallen crèmes, oliën en andere producten die jou kunnen helpen om sneller bruin te worden. Je kunt deze producten gemakkelijk online kopen op de handige webshop van zonnebankbenodigdheden. Ten slotte is de laatste tip om tijdens en na het zonnen meer water drinkt zodat je lichaam niet uitdroogt! 

Minder natuurlijke manieren om bruin te worden zijn uiteraard de zonnebank, bruiningspillen/bruiningscapsules en ten slotte bestaan er tegenwoordig zelfs bruinings injecties om sneller bruin te worden!

 

– Door: Handige-Weetjes

Comments are closed.