Na het drinken een minder erge kater

Na het drinken een minder erge kater 

 

Het grootste nadeel van een gezellig avondje drinken met vrienden is natuurlijk het vreselijke gevoel dat je de dag erna hebt, een kater! Handige weetjes heeft voor jou tips gevonden waardoor jij een kater kunt voorkomen of tenminste de ernst van de kater kan verminderen.

De kater komt later
Voor de meeste mensen een bekend fenomeen: je wordt wakker met een droge mond en een enorme hoofdpijn, een kater! Na een avond vol met gezelligheid en alcoholische versnaperingen, komen de volgende ochtend de nadelen van al het plezier. Maar wat is een kater nou precies? Om het even simpel te zeggen: een kater komt door het uitdrogen van je hersenen, door gebrek aan vocht worden je hersenen letterlijk kleiner waardoor de membranen aan je schedel gaan trekken. Dit is dan ook de reden dat je na het drinken zoveel last van je hoofd krijgt.

Omdat een kater dus voornamelijk wordt veroorzaakt door gebrek aan vocht in de hersenen, kunnen de volgende tips de kans op een kater verkleinen.

  1. Drink tijdens het drinken van alcohol regelmatig ook iets anders, denk hierbij bijvoorbeeld aan water, fris of sportdrank. Drink geen koffie, dit droogt je alleen nog verder uit.
  2. Drink voordat je naar bed gaat nog ongeveer 1 liter water. Dit is inderdaad een hoop water, maar onderzoek heeft uitgewezen dat dit voor de volgende dag beduidend helpt tegen een kater. Probeer er in ieder geval dus zo veel mogelijk van te drinken.
  3. Neem zo veel mogelijk slaap, het kost ongeveer anderhalf uur om de alcohol van één glaasje bier af te breken. Helaas is een ander effect van alcohol dat de kwaliteit van je slaap veel minder is.
  4. Een redelijk nieuw product om een kater te voorkomen is de partysmart pil, dit is een kruidenformule die alle negatieve effecten van alcohol tegengaat. Meer informatie en bestelmogelijkheden van dit product vind je hier.

Omdat het er altijd even moet worden bijgezegd: een kater kan natuurlijk het beste worden vermeden door minder of helemaal niet te drinken. Maar heb je na een avondje drinken toch te veel last van je hoofd, neem een lauwe douche en pak ongeveer 2 paracetamolletjes. Helaas is het volledig voorkomen van een kater niet altijd even effectief met deze tips, maar je kater wordt zeker minder erg.

 

-Door: Dennis van Schaik 

Comments are closed.