Waarom de batterij van je mobiel snel leeg gaat

De reden dat je mobiel snel leeg is

 

Accu snel leegDe goede tijden van je mobiel die een week lang mee kan zonder op te laden zijn helaas voorbij. Waarschijnlijk komen er ooit technologieën dat dit wel weer mogelijk is, maar voor nu moet je je mobiel toch bijna elke nacht aan de oplader zetten. Toch zijn er handige weetjes om ervoor te zorgen dat je mobiel wat langer mee gaat, het zijn geen wereld veranderende tips, maar alle kleine beetjes helpen om ervoor te zorgen dat je mobiel toch die paar uur extra mee gaat.

Wat zijn de redenen dat je mobiel snel leeg is?

De grootste redenen hiervoor zijn de sterkere processoren in je telefoon en het veelvoudig gebruik van het internet. Het surfen op het internet en apps die gebruik maken van het internet vreten werkelijk stroom. Hierbij kan je denken aan Facebook, Twitter, Whatsapp, Pingen, Wordfeud enzovoort. Ook zorgen de grote en high resolutie schermen ervoor dat je accu sneller leeg is. Verder zijn er vaak apps op de achtergrond actief zonder dat je dit weet.Wat kan je doen om je batterij langer mee te laten gaan?

Er zijn geen grote aanpassingen die ervoor zorgen dat je batterij dagen langer mee kan gaan. Je kan wel enkele kleine dingen doen waardoor je batterij toch enkele uren langer mee gaat.

  1. Verlaag de helderheid van je scherm (Via instellingen kan je de helderheid van het scherm veranderen, door deze lager te zetten vraagt het minder stroom).
  2. Zet je Bluetooth uit als je deze niet gebruikt.
  3. Wanneer het mogelijk is, stel in dat je mobiel automatisch Wifi gebruikt. Wifi verbruikt minder stroom dan 3G/mobiel internet.
  4. Installeer een app killer of task killer op je mobiel. Deze app’s zorgen ervoor dat er geen apps actief blijven op de achtergrond. (denk aan Juicedefender, Advanced task killer en Advanced Task Manager.)
  5. Zet onnodige geluidjes of trilfuncties uit voor wanneer je een toets indrukt, dit is onnodig en kost alleen maar batterij. Dit kan ook voor wanneer je een bericht krijgt, als je wilt kan je je mobiel helemaal op stil zetten.
  6. Een wit scherm verbruikt meer batterij dan een zwart scherm. Google je veel? Stel dan Google black in als je standaard zoekmachine (Blackle)
  7. Wil je even niet bereikbaar zijn? Ben je niet of nauwelijks bereikbaar? Stel je mobiel dan in op vliegtuigmodus. Het zoeken naar bereik kost je mobiel ook batterij.

Deze tips kunnen je batterij iets langer mee laten gaan, maar verwacht niet te veel. De gemiddelde levensduur van een batterij voor je telefoon is ongeveer 3-4 jaar, hierna is de batterij echt aan vervanging toe. Ook is het handig om een een extra mobiele lader (bijvoorbeeld van Duracell) bij de hand te hebben, of een hele extra batterij voor je mobiel.

 

– Door: Handige-Weetjes

 

<– Terug naar Algemeen

Comments are closed.