Manieren om je relatie gezond te houden

Manieren om je relatie gezond te houden

 

Probeer niet om hem te veranderen!                                                                              

Als hij geen romantisch type is, zal hij het nooit worden ook. Op zijn hoogst zal hij zich inspannen om een dineetje voor je klaar te maken – precies zoals jij dat graag ziet – maar zijn hart en zijn karakter zul je nooit kunnen veranderen. Het sleutelwoord is dus ‘accepteren’. Houd van hem zoals en om wat hij is.

 

Wees niet bang om de discussie aan te gaan

Discussies en ruzies (ja, die kunnen ook erg nuttig zijn) maken je relatie volwassener en ‘rijper’ en zorgen voor een diepgaande intimiteit. Teveel harmonie binnen een relatie zorgt ervoor dat op den duur alle uitdagingen en alle stimulansen verdwijnen. Als er binnen de relatie nooit wordt gediscussieerd, kan dat zelfs een teken zijn dat een van de twee partners zich geheel aan de ander heeft aangepast, en dat kan nooit goed zijn.

 

Neem de tijd om naar elkaar te luisteren

Een kwartier per dag is al voldoende om elkaar te vertellen wat jullie tijdens de dag gedaan hebben, maar ook wat je hebt gedacht en gevoeld, en wat je misschien nog wel van het leven zou willen. Dit dagelijkse contact is belangrijker en constructiever dan een weekendje uit naar londen (de klassieke ‘oplossing’ voor een relatie die even niet lekker loopt).


Communiceren, communiceren en nog eens communiceren!                           

Een goede communicatie – dat hoeft niet alleen verbaal te zijn – is de basis voor een gezonde relatie. Als je iets niet leuk vindt, zeg het dan. Maak niet de fout om te gaan mokken, om hem in bed te weigeren of om hem ‘oorlog te verklaren’, maar zet rustig je probleem of bezwaren uiteen en zoek samen naar een oplossing.

 

Accepteer verschillen in karakter en in interesses

Als jij op zondagmiddag liever een wandeling door het bos gaat maken, terwijl hij liever de hele middag voor de televisie zit, vraag dan aan een vriendin of ze met je meegaat en laat hem lekker zijn gang gaan. Als twee personen van elkaar houden en elkaar respecteren, dan moeten dergelijke verschillen geen probleem vormen, integendeel, ze houden je relatie levendig en gezond.

 

Via: http://www.trendystyle.net/relatietips/vijfregels.html

 

– Door: Handige-weetjes

Comments are closed.