Light producten zijn helemaal niet beter voor je

Light producten zijn helemaal niet beter voor je

 

Het is al eventjes bekend, maar nog lang niet heel Nederland weet het. Terwijl voedsel fabrikanten de consument een light, sugarfree en 0% vet vorm aanbieden van hun product wat gezonder moet zijn, is dit helemaal niet het geval.

 

Light producten
Light producten zijn producten met minimaal 30% minder vet of 30 % minder suiker. Door deze regel ga je er snel van uit dat dit dan beter voor je is in vergelijking met het normale product. Helaas is het tegenovergestelde waar, light producten zijn juist slechter voor je. Door de afwezigheid van de hoeveelheid suikers of vetten moet de smaak toch op de juiste manier worden samengesteld. Om de smaak van light producten toch ‘normaal’ te krijgen wordt het plaatsvervangende ingrediënt aspartaam toegevoegd en andere E-nummers.

 

Aspartaam
Aspartaam (ook wel bekend onder E-951) is ongeveer 200 keer zoeter dan suiker en was een lange tijd verboden om te gebruiken in voedingsmiddelen voor de consument. Het middel werd per ongeluk uitgevonden in 1965 toen een chemicus naar een middel aan het zoeken was tegen maagzweren. Toen het in 1981 werd goedgekeurd om Aspartaam ook in gewone voedingsmiddelen te gebruiken leek het op de ideale oplossing voor mensen met overgewicht of die gezond wilden leven.

 

Waarom is Aspartaam dan zo slecht?
Helaas zijn er nog geen kei harde bewijzen dat Aspartaam slecht is voor de gezondheid, aspartaam wordt hedendaags ook in enorm veel andere producten gebruikt waardoor het fenomeen eigenlijk in de doofpot wordt gedaan door de overheid en grote producenten.

Er zijn echter wel bewijzen dat Aspartaam  mee helpt aan de ontwikkeling van de volgende ziekteverschijnselen: Chronische vermoeidheid, slapeloosheid, een versnelde hartslag, hersentumoren (ja, het is ook kankerverwekkend), impotentie, misselijkheid, kaalheid, alzheimer, MS, Parkinson en epilepsie. De verdere waslijst zal ik jullie besparen.

Wil je meer lezen over Aspartaam en waar het allemaal in gebruikt wordt? Kijk dan op www.aspartaam.nl  en www.aspartaam.com.

 

Conclusie
Light producten mogen dan misschien wel 30% minder suiker of vetten hebben, om de smaak weer normaal te krijgen worden deze ingrediënten vervangen door andere ingrediënten die nog slechter voor je zijn. Het grootste middel hiervan is Aspartaam, voor de rest worden er ook andere E-nummers aan toegevoegd die slecht zijn voor je gezondheid. Drink je dus light producten omdat je wilt afvallen? Drink of eet dan toch het normale product, dit is hoogstwaarschijnlijk gezonder voor je en kost ook nog eens minder geld. De enige echte manier om goed te kunnen afvallen is ouderwets bewegen en vetten verbranden.


– Door: Handige-Weetjes

Comments are closed.