In de auto zien aan welke kant de tankdop zit

In de auto zien aan welke kant de tankdop zit

 

Altijd vervelend als je in een auto rijdt waarvan je niet weet aan welke kant de tankdop ziet. Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld in een nieuwe rijdt, je in de auto van een vriend of vriendin rijdt of wanneer je het simpelweg even vergeten bent. 

Wanneer je richting de benzinepomp rijdt en je weet dus even niet meer aan welke kant je moet gaan staan om te tanken wil je natuurlijk niet aan de verkeerde kant staan zodat je onhandig om je auto heen moet met de slang. Van te voren uitstappen om nou toch even snel te kijken aan welke kant die zit is ook geen pretje. Gelukkig is er een handig weetje waardoor je tijdens het rijden gewoon kunt zien aan welke kant je tankdop zit. Ironisch genoeg kijk je er ook nog eens iedere dag naar! Helaas weten heel veel mensen het alleen niet.

Om in de auto te zien aan welke kant van je auto de tankdop zit moet je naar het tank icoontje kijken, hier staat met een pijltje aangegeven aan welke kant van je auto de tankdop zit. Om het wat te verduidelijken staan hieronder elke voorbeelden, de weergave van het pijltje kan namelijk bij auto’s verschillen.

Links

  

 

Links

 

Rechts

 

Links

Zoals je kunt zien zit er nogal wat variatie in. Bij auto’s die helemaal geen pijltje hebben wordt er gezegd dat de tankdop dan aan de kant zit van waar de slang wordt aangegeven op het icoontje. Kijk eens bij je eigen auto, klopt het?

 

– Door: Handige Weetjes

 

Comments are closed.