Hoe de tuin opnieuw inrichten

Hoe de tuin opnieuw inrichten

Achtertuin inrichtenHoewel er ook mensen zijn die speciaal voor een appartement zonder tuin kiezen, geeft een groter deel van de huishoudens de voorkeur aan een woning met een tuin. De tuin is een stukje natuur waar je het hele jaar van kunt genieten. Het is allang niet alleen meer de woonkamer en keuken die leuk wordt ingericht, ook steeds meer mensen voorzien de tuin van luxe. In de onderstaande tekst vind je enkele leuke ideeën op jouw tuin opnieuw in te richten.

Bij een tuin denk je bijvoorbeeld snel aan planten, struiken of zijden bloemen. Er zijn echter veel meer mogelijkheden te bedenken. Bijvoorbeeld het gebruik van een tuinset of de aanschaf van een pizzaoven. In dit artikel worden enkele mogelijkheden beschreven.

Geen tuinset? Ga voor een picknicktafel!
De meeste tuinen hebben al een tuinset maar indien je voor het eerst een huis gaat kopen, is het een leuk idee om een picknicktafel aan te schaffen. Het ziet er niet alleen leuk uit maar het is ook gezellig om samen met vrienden buiten te eten. Ideaal voor een barbecue bijvoorbeeld. Bij een picknicktafel is er aan beide zijden van de tafel een bank bevestigd. Meestal wordt er hout gebruikt maar er zijn ook modellen die uit een ander materiaal, zoals teak, bestaan.

Tuinhuizen bieden mogelijkheden!
Hoewel je tuinhuizen steeds minder vaak tegenkomt zitten ze vol met mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat een tuinhuis een relatief groot oppervlak inneemt en dat je voldoende ruimte moet hebben. Het huisje of de blokhut kan ingericht worden als een extra opslagruimte, maar biedt ook mogelijkheden voor een sauna, een buitenkeuken of als logeerverblijf. Daarnaast kan het een plek zijn waar je met vrienden een biertje kunt drinken.

Zo zijn er huishoudens die het tuinhuis hebben voorzien van een bar en een fijne ligbank met tv en Xbox waardoor zowel ouders als kinderen van de extra ruimte kunnen genieten. Tuinhuizen kunnen gemaakt zijn van hout, maar ook van metaal of kunststof. Ze zijn in verschillende formaten te koop en dus aan te passen aan de grootte van de tuin.

 

– Door: kunstbloem.nl

Comments are closed.