Minder kans om te vallen bij sneeuw

Minder kans om te vallen bij fietsen in de sneeuw

 

Moet je fietsen in de sneeuw? Dat is geen leuk vooruitzicht. De grootste angst van een fietser is dan om hard onderuit te gaan. Daarom staan hieronder enkele weetjes waardoor jij veiliger en sneller bij je eindbestemming komt.

 

  1. Laat wat lucht uit je banden (niet te veel), hierdoor maken je banden meer contact met het wegdek en heb je meer grip. Het tegenovergestelde is dus nadelig, bij een harde band maakt je band minder contact met de grond en is de kans groter dat je valt
  2. Zet je zadel lager, hierdoor kan je je voeten eerder en makkelijker aan de grond zetten wanneer het fout dreigt te gaan.
  3. Kijk vooruit en schat het wegdek goed in, probeer op stukken te rijden waar de weg al beter zichtbaar is.
  4. Probeer zo min mogelijk te remmen, wanneer je remt is de kans groter dat je wegglijdt en de controle verliest. Moet je remmen? Doe dit dan zeer gecontroleerd en voorzichtig.
  5. Neem bochten niet te scherp, dit veroorzaakt ook veel valpartijen tijdens de winter tijden. Neem een bocht zeer ruim en voorzichtig. Wanneer je het niet helemaal vertrouwd kan je beter even afstappen om daarna veilig verder te gaan.
  6. Ga ook niet te langzaam fietsen, door te veel terughoudendheid en doem denken val je vaker dan dat je in een normaal tempo fietst tijdens de sneeuw.
  7. Ten slotte, durf je het echt niet aan? Ga dan gewoon een stukje lopen, je kan beter enkele minuten later op je bestemming aankomen dan dat de rest van de dag last van je schouder of hoofd hebt door een valpartij!


Probeer deze weetjes en tips zo goed mogelijk te onthouden en uit te voeren tijdens het fietsen, dan heb je minder kans om te vallen bij sneeuw. Zorg er in ieder geval voor dat je niet eindigt als de mensen hieronder.

 

Fietsers vallen door de gladheid van de sneeuw

 

– Door: Handige-Weetjes

 

<– Terug naar Algemeen

Comments are closed.