Ei nog goed

Is het ei nog goed om te eten?

 

Wanneer je een ei hebt kun je vaak niet vanaf de buitenkant zien of dit ei nog goed is. Er is echter een makkelijke manier om te zien of het ei nog goed is. Namelijk door het ei in een beker met gevuld water te leggen. Als het ei naar de bodem zinkt is het nog goed om te eten. Als het ei blijft drijven is het hoogst waarschijnlijk bedorven en kan je het beter niet meer eten.

Het ei is nog goed om te eten wanneer deze zinkt en op de bodem blijft liggen. Wanneer het ei zinkt en op de bodem blijft liggen maar een beetje omhoog wijst kan het ei nog gegeten worden, maar zal het niet lang meer duren voordat die bedorven is. Ga er vanuit dat het ei dan nog ongeveer 2 á 3 dagen kan worden gegeten. Doe daarom voor de zekerheid als de test voordat je een ei gaat eten, dan weet je het in ieder geval zeker.

Blijft het ei drijven nadat je hem in een glas met water hebt gelegd? Dan is het ei bedorven en is het geen slim plan om deze nog op te eten. De reden dat het ei gaat drijven wanneer deze bedorven is, is omdat er gassen ontstaan binnen in het ei en hierdoor gaat het drijven wanneer je deze in water legt.

Dus de test om te zien of je eieren nog goed zijn is:

 

is het ei nog goed, zinkt of drijft

    Het ei is goed        |      Het ei is bedorven

 

– Door: Handige-weetjes

Comments are closed.