De maximum snelheid op de Duitse autobahn

De maximum snelheid op de Duitse autobahn

 

Op de Duitse snelweg zijn er stukken waar een onbeperkte maximumsnelheid geldt, je mag hier dus zo hard rijden als je zelf wilt! Maar let er op dat deze onbeperkte snelheid niet overal van toepassing is op de Duitse Autobahn. Op deze pagina staan de snelheden op de Duitse snelweg beschreven.


Jawohl! De Duitse snelweg, het paradijs voor bestuurders van auto’s om het gaspedaal even helemaal in te duwen en te kijken hoe hard jouw race monster nou werkelijk kan. Het is over het algemeen bekend dat er op de Duitse snelwegen geen snelheidslimiet geldt en je dus zo hard mag rijden als je wilt. Er zijn echter stukken op de Duitse autobahn waar je je wel aan een bepaalde snelheidslimiet moet houden.

Duitse autobahn

Wanneer je dit bord ziet ben je in Duitsland bent en je ziet dit bord, dan ben je op de wel befaamde Duitse autobahn (hetzelfde bord als in Nederland). Wanneer er verder geen borden bij staan mag je dan dus onbeperkt hard rijden. Wel staat er vaak een adviessnelheid bij, dit is een snelheid waarmee het verstandiger is om te rijden. Het overschrijven van deze snelheid is niet verboden, maar bij een ongeval kan je bij een overschrijdende snelheid wel eerder aansprakelijk worden gesteld.

Het Duitse autobahn netwerk is ongeveer 13.000 kilometer lang, op ongeveer de helft van dit netwerk geldt een onbeperkte snelheid (indien het weer en het wegdek dit toelaat). Wanneer er wel een snelheidslimiet geldt, staat dit aangegeven aan de zijkant of bovenaan het bord van de snelweg. Deze borden zien eruit als de maximumsnelheid borden die we gewend zijn in Nederland.

Kortom, wil je even het gaspedaal helemaal indrukken, doet dit dan alleen op wegen waar op dat moment weinig verkeer is, het weer goed is ( geen regen of sneeuw), je auto in orde is en je natuurlijk genoeg rij ervaring hebt. Rij anders gewoon zo veel mogelijk rechts en rij rond de 130 km/h. Zo kom je veel ontspannender aan op je eindbestemming en bespaart het ook nog eens geld voor de benzine.

Hier is een kaart van Duitsland en haar snelwegen waarop je kan zien bij welke stukken je onbeperkt hard mag rijden: http://www.autobahnatlas-online.de/Limitkarte.pdf.

Daar hoort deze agenda bij om de kaart te lezen: http://www.autobahnatlas-online.de/LegendeLimit.pdf 

Autoblog heeft een top 10 samengesteld voor de beste stukken om te rijden op de Duitse autobahn. Deze top 10 kan je hier vinden:  http://www.autoblog.nl/archive/2008/05/20/top-10-beste-autobahn-stukken

 

– Door: Handige-Weetjes

<– Terug naar Algemeen

Comments are closed.