iOS 8: 3 feiten die je moet weten

 iOS 8: 3 feiten die je moet weten

 

ios8De iPhone 6 draait op Apple’s eigen mobiele besturingssysteem iOS 8. De nieuwe versie heeft veel leuke nieuwe functies en een paar nieuwe features waar je absoluut wat aan hebt. iOS 8 is niet alleen verkrijgbaar voor de iPhone 6, al is iOS 8 wel bij de iPhone 6 vooraf geïnstalleerd. Bij oudere generaties iPhones dient iOS 8 zelf gedownload te worden. Is iOS 8 niet standaard geïnstalleerd op je iPhone download de nieuwe versie via de Instellingen > Algemeen > Software-update. iOS 8 is nu nog gebruiksvriendelijker dan de vorige versies van iOS. Lees hier de 3 weetjes die je absoluut moet weten over iOS 8.

1. iOS 8 bouwt verder op iOS 7 en het bevat onder meer verbeterde notificatie van de berichten iOS 8 heeft een nieuw kennisgevingscentrum waarbij het mogelijk is om direct interactief te zijn. Veeg je vinger vanaf bovenaan op het display naar beneden en je kunt direct de notificatie van je inkomende berichten zien. Dit kan in elke app, je hoeft de app niet eerst te verlaten voordat je kunt reageren, dit kan nu direct via het notificatie centrum. Reageer op iMessage berichten of Like een Facebook bericht direct vanuit het notificatie centrum.

2. iOS 8 heeft iMessage verbeterd en de functie niet storen toegevoegd De berichten app, iMessage is één van de meest gebruikte apps in iOS. In de nieuwe versie van iOS zijn er een aantal verbeteringen aangebracht in deze app, met name voor de groepsgesprekken. Je kunt nu precies zien waar al je vrienden zich begeven als ze de locatie voorziening aan hebben staan. Daarnaast kun je bij groepsgesprekken die heel actief zijn de functie niet storen aanzetten, dit kun je per groepsgesprek bepalen. In de vernieuwde berichtenomgeving kun je ook groepsgesprekken verlaten, zoals dit ook kan bij WhatsApp. Bovendien kun je in iOS 8 gebruikmaken van de functie spraak-naar-tekst. Je spreekt een bericht in en deze wordt als tekst verstuurd. Een hele handige functie, want de tekst kun je achteraf ook nog verbeteren of aanpassen voordat je het verstuurd.

3. Maak gebruik van de feature QuickType Keyboard in iOS 8 Nieuw is het niet maar in de berichten applicatie van iOS 8 krijg je nu ook typ suggesties. De typ suggesties die boven het toetsenbord komen te staan helpen je bij het afmaken van zinnen. Op ten duur zal de berichten applicatie je schrijfstijl overnemen en zal het steeds beter weten wat je precies wilt schrijven. Dit is een hele goede aanvulling voor de berichten applicatie, want dit kan op ten duur een enorme tijdbesparing opleveren. iOS 8 is nog persoonlijker geworden en het is in staat om tijdbesparing op te leveren. Multitasken gaat nu nog sneller en je kan zelfs aankopen in iTunes delen met al je familie leden. iTunes synchroniseert je aankopen vanzelf met alle iOS apparaten in je gezin. De iPhone 6 is in combinatie met iOS 8 prachtig op elkaar afgestemd. Probeer nu zelf de bovenstaande functies uit op je iPhone 6.

 

– Door: kopeniphone.com

Comments are closed.