Excel, Powerpoint en Word documenten beveiligen met een wachtwoord

Excel, Powerpoint en Word documenten beveiligen met een wachtwoord

 

Heb je een Word, Excel,of Powerpoint document waarvan andere mensen de inhoud niet mogen zien? Beveilig het document dan met een wachtwoord! Een wachtwoord instellen voor een Word, Excel en Powerpoint document doe je als volgt (als voorbeeld wordt er een Word document gebruikt):

 

1. Druk bij het Word, Excel of Powerpoint document linksboven op de Office knop en druk op “opslaan als”.

Druk op opslaans als

 

2. Klik rechts onder naast opslaan op “extra” en vervolgens op “algemene opties”.

Extra opties bij opslaan

 

3. Bij de algemene opties kom je meteen in het menu om een wachtwoord in te voeren. Je kan   een wachtwoord op het document zetten waardoor er eerst een wachtwoord moet worden ingevoerd om het document in te zien, vul dan een wachtwoord in bij “wachtwoord voor openen”. Je kan het document ook beveiligen door “wachtwoord om te bewerken” in te vullen, hierdoor kan het document wel geopend worden, maar kan er niets aan verandert worden. Maak dus je keuze, wanneer je klaar bent druk je op “Document beveiligen” en vervolgens op “OK”.

Menu om met een wachtwoord het document te beveiligen

 

4. Wanneer je het document nu wilt openen komt er een venster dat vraagt om een wachtwoord in te voeren. Omdat jij het document hebt beveiligd met een wachtwoord kun je dit ingevulde wachtwoord invoeren en vervolgens op “OK” te klikken of “enter” te drukken op je toetsenbord.

Wachtwoord invoeren om het document te kunnen openen

 

 

– Door: Handige-Weetjes

Comments are closed.