De levensduur van bloemen verlengen

De levensduur van bloemen verlengen 

 

Wanneer je een mooie bos bloemen hebt wil je er natuurlijk voor zorgen dat je hier zo lang mogelijk van kunt genieten. Daarom staan hier enkele handige weetjes die kunt toepassen om de levensduur van je mooie bos bloemen zo lang mogelijk te maken.

 

1. Snijdt de stelen schuin af voordat je ze in het nieuwe een nieuwe vaas zet, de tijd dat de bloemen uit het water zijn geweest zorgt voor uitdroging.

2. Maak een combinatie van water en 7up in de vaas om de bloemen in te doen. Doe dit in een verhouding van ongeveer 50/50. De 7Up bevat suikers wat gebruikt wordt door de bloem als voedingsstoffen. Ook is de 7Up transparant en zie je dus geen verschil met het water.

3. Doe ijsblokjes in het water (met 7Up) van de vaas voordat je de bloemen er in zet. Als je er veel ijsblokjes in doet hebben de bloemen geen last van lucht in de vaten.

4. Ga verdamping tegen, zet de bloemen dus niet in de zon. Het verpakken van de bloemen in plastic kan de verdamping ook verder tegengaan. 

5. Voeg een zakje snijbloemenvoedsel toe aan het water, hier zitten bacterie dodende middelen in waardoor de bos bloemen langer leeft. 

 

Wanneer je deze voorbereidende stappen treft kun je zo langer van je bos bloemen genieten, ze blijven langer mooi en duurt het langer voordat ze dood gaan. 


– Door: Handige-Weetjes

Comments are closed.