Wat je kunt doen om de baardgroei te stimuleren

Wat je kunt doen om de baardgroei te stimuleren

Baardgroei stimuleren

Om de baardgroei te stimuleren zijn er er meerdere mogelijkheden. Dit kan gebeuren op een natuurlijke wijze, maar je kan er ook voor naar de dokter gaan om door middel van medicijnen een betere baardgroei te krijgen. Een derde mogelijkheid is er zelfs op baard implantatie te ondergaan. De mogelijkheden om een betere, vollere en vooral snellere manier om een baard te krijgen worden in dit artikel besproken. Het is belangrijk om te weten dat de mate van baardgroei gelinkt is aan hormonen zoals je testosteron. Bij sommigen mannen laat de baardgroei wat langer op zich wachten, maar mag je je toch zorgen maken, maak dan een afspraak met je dokter.

1. Baardgroei stimuleren op natuurlijke wijze

Om de baardgroei op een natuurlijke wijze te stimuleren zijn er meerdere dingen waar je aan moet denken. Probeer de volgende dingen uit:

Eet genoeg vitamines, mineralen en eiwitten

Eet genoeg van de volgende vitamines om de baardgroei op een natuurlijke wijze te stimuleren: A (Eieren, vlees, pompoen, wortels, broccoli en lever), B1 (varkensvlees en graanproducten), B6 (vlees, eieren, vis, graanproducten, aardappelen en peulvruchten. Groenten, melk en kaas),B12 (komt alleen voor in voedingsmiddelen van dierlijke afkomst, zoals vlees en zuivel), C (groente fruit en aardappels) en E (granen, noten zaden, groente en fruit).

Zorg dat je genoeg slaap neemt

Tijdens je slaap krijgt je lichaam de kans om beschadigde cellen te herstellen en dus die ook van op je huid. Daar komt bij dat slaap goed is om stress te vermijden, stress zorgt voor een minder goede baardgroei en zwakkere haartjes. Vermijd dus ook zoveel mogelijk stress om de baardgroei te stimuleren.

Houd je gezicht schoon

Houd je gezicht goed schoon voor een betere baardgroei. Door regelmatig je gezicht te wassen en de huid te scrubben verwijder je dode huidcellen en houd je de haarzakjes vrij zodat je baard kan groeien. Om ingegroeide haren voorkomen is het verstandig de huid goed gehydrateerd te houden, gebruik een moisturizer met eucalyptus. Tevens word je door deze stappen te volgen ook sneller bruin in het gezicht!

Beweeg genoeg om de baardgroei te stimuleren

Naast het feit dat genoeg bewegen over het algemeen goed voor je is, kan het je ook helpen om een baard te groeien. Door te sporten (en vooral krachttraining) is er sprake van vrijzetting van groeihormoon en testosteron. Beweging stimuleert tevens de bloedsomloop en dus ook naar je gezicht, ook dit zorgt voor meer baardgroei.

2. Baardgroei stimuleren met supplementen

Vitaminesupplementen

Naast de baardgroei stimuleren om natuurlijke wijze, kun je er ook voor kiezen om het proces proberen te versnellen met het nemen van supplementen. Neem dan dus supplementen die de eerder genoemde vitamines bevatten.

Testosteron supplementen

Er zijn verschillende supplementen verkrijgbaar die de afgifte van testosteron verhogen, deze zijn gewoon legaal en kunnen onder andere online worden gekocht en voor €7,50 beschik je al over 90 capsules.

Minoxidilkuur

Dit is een redelijk extreme vorm om baardgroei te stimuleren, minoxidil is van oorsprong een medicijn tegen een hoge bloeddruk maar heeft de eigenaardige bijwerking om haargroei te stimuleren. Vooralsnog wordt het vooral gebruikt om haargroei op het hoofd te stimuleren, enkelen gebruiken het ook voor hun baardgroei. Minoxidil heeft andere nadelige bijwerkingen, het is daarom verstandig om meer informatie over dit medicijn op te zoeken, dit kun je hier doen.

3. Een baard met behulp van haar transplantatie

Mocht je echt extreem veel behoefte hebben aan een baard en zie het echt als een must, dan kun je als laatste keuze nog altijd kiezen voor een baardtransplantatie. Bij deze transplantatie wordt er hoofdhaar verplaatst naar de baardsectie. Om een baardtransplantatie uit te laten voeren kun je terecht bij meerdere haartransplantatie klinieken in Nederland. Houdt rekening met een gemiddelde prijs van €2000,- die je kunt betalen voor deze vorm van een baard.

 

– Door: Handige-weetjes

Comments are closed.