Consoles uit de jaren ’90 worden veel geld waard

Oude consoles worden veel geld waard

 

Wie nog in bezit is van een oude game console zoals de Nintendo 64 (32,9 miljoen keer verkocht), de super Nintendo (49,1 miljoen keer verkocht) of Nintendo Nes (61,91 miljoen keer verkocht), willen er misschien voorzichtig mee zijn. Dit zijn de drie eerste ‘grote’ consoles uit de jaren ’80 en ’90 die echt in grote aantallen zijn verkocht aan de wereld en kunnen nog eens veel waard gaan worden.

 

Waarom worden deze console veel geld waard

Wanneer er veel vraag naar iets is en er is weinig aanbod van, dan gaat de prijs omhoog. Miljoenen mensen hebben in hun jeugd met deze game consoles gespeeld en zijn er mee opgegroeid, voor veel mensen zijn deze game consoles dan ook een groot deel van hun jeugd geweest. je kan je voorstellen dat er een grote groep mensen zal komen die de spellen van deze consoles na 50 jaar nog eens willen spelen. Dat zijn nog eens jeugdherinneringen, na 50 jaar een spel spelen dat je altijd als 8 jarig jochie of meisje uren hebt gespeeld.

Hier komt bij dat dit soort producten altijd mooie verzamelaars objecten zijn, ze worden niet meer gemaakt, ze gaan kapot en toch willen veel mensen het.

 

Wat zijn de game consoles nu waard

Deze oude game consoles zijn al aan de weg begonnen om een verzamelobject te worden. Zo zijn de Super Nintendo en de NES in de originele doos al €100,- waard en de Nintendo 64 €70,-. Deze prijzen zullen de komende jaren alleen maar stijgen en kunnen uiteindelijk duizenden euro’s worden.

Comments are closed.