Wat te doen als je computer vastloopt

Wat te doen als je computer vastloopt

 

Elke computer- of laptop gebruiker maakt het meerdere keren mee, je computer of laptop loopt vast. Zeer vervelend, maar wat moet je nu doen? Lees de volgende stappen om weer verder te kunnen met een vastgelopen computer of laptop.

1. Geduld
Wat je als eerste moet doen, is eigenlijk helemaal niets, wacht gewoon eventjes wanneer je computer of laptop is vastgelopen. Er zijn meerdere redenen waardoor je computer of laptop zou kunnen zijn vastgelopen, vaak wordt dit ook weer vanzelf opgelost. Geduld is een schone zaak.

2. Ctrl Alt Delete
Je hebt er vast wel eens van gehoord of je kende het al: de bekende CTRL ALT Delete. Vaak is het zo dat er slechts één of twee programma’s vastlopen. Houdt de volgende knoppen dan in volgorde ingedrukt: 1. Ctrl  2. Alt 3. Delete. Klik vervolgens op “taakbeheer starten”, selecteer het programma en druk op “taak beëindigen”. De minder bekende manier is om direct naar taakbeheer te gaan door 1.Ctrl 2. Shift 3. Esc te drukken!

3. Vijf seconden de aan/uit knop inhouden
Wanneer echt niets meer werkt kun je als laatste optie de aan/uit knop van je computer of laptop 5 seconden inhouden. Het maakt niet uit wat er dan aan de hand is, maar de computer of laptop gaat dan gewoon uit. Dit lijkt een gemakkelijke uitweg, en veel mensen gebruiken dit ook om hun eigen computer of laptop altijd zo af te sluiten, maar dit is heel slecht voor het systeem. Sluit je computer dus op de normale manier af en gebruik het inhouden van de aan/uit knop voor seconden alleen wanneer je je geen raad meer weet.

 

– Door: Handige-Weetjes

 

 

Comments are closed.