Bezwaar WOZ waarde huis maken

Bezwaar WOZ waarde huis maken

 

Woz waarde bezwaar makenBespaar geld door bezwaar WOZ van je huis te maken. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De gemeente waarin je woont stelt elk jaar de waarde vast je onroerende zaken. Ben jij de eigenaar van een woning of een bedrijfspand? Dan ontvang je ieder jaar een WOZ beschikking met de WOZ waarde van dat jaar. De hoogte van deze waarde is van invloed op onder andere de inkomstenbelasting en onroerendezaakbelasting. Ben je het niet eens met de hoogte van je WOZ waarde? Het is je recht om dan WOZ bezwaar bij de gemeente te maken tegen deze beschikking.

Waarom bezwaar maken tegen de WOZ waarde?

De kans bestaat dat je WOZ waarde onterecht te hoog vastgesteld is. De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren structureel gedaald. Wanneer je bij je WOZ bezwaar in je gelijk wordt gesteld, kan dat onderaan de streep enkele tientallen tot soms zelfs honderden Euro’s per jaar besparen. Je kan bij de gemeente een taxatieverslag opvragen. In dit verslag staat aangegeven hoe de WOZ waarde tot stand is gekomen. Er kan tot maximaal zes weken na datum van de beschikking een bezwaar worden ingediend. Als het WOZ bezwaarschrift na deze periode wordt ingediend, staat de waarde voor dat jaar vast. Heb je dit jaar nog geen WOZ beschikking ontvangen? Vraag deze dan aan bij je gemeente. Het bezwaar maken is geheel kosteloos, het is dus altijd de moeite waard. Voor meer informatie over de WOZ kijk je op de website van de Rijksoverheid

Zelf WOZ bezwaar maken

Je kan zelf bezwaar maken tegen de WOZ waarde uit je WOZ beschikking. Er moet dan een bezwaarschrift worden opgesteld waarin staat aangegeven waarom je het niet eens bent met de WOZ waarde. Wat hier nog allemaal meer bij komt kijken staat omschreven in de bijsluiter van de WOZ beschikking. Een voorbeeld van een WOZ waarde bezwaarschrift van de Consumentenbond staat online, deze kan je hier downloaden.

WOZ bezwaar maken kosteloos uit handen geven 

Er zijn in Nederland verschillende instanties die het het bezwaar tegen je WOZ waarde graag voor je opzetten. Zij zijn bekend met het landschap en kunnen het WOZ bezwaarschrift vakkundig en doelgericht voor je opstellen. Hiermee vergroot je de kans de WOZ waarde van  je onroerende zaken worden verlaagd. Op de onderstaande websites kan je in contact komen met enkele ervaren WOZ bezwaarmakers:

  1. WOZ Specialisten
  2. WOZ Juristen
  3. WOZ Meldpunt
  4. Previcus
  5. Bezwaarmaker

Ook door één van deze partijen jouw WOZ bezwaar in gang te zetten is geheel risicoloos. Er is namelijk sprake van een no cure, no pay principe. Als je WOZ wel verlaagd wordt, betaalt de gemeente de kosten aan de bezwaarmaker. Jijzelf maakt dus geen kosten en geniet alleen van het feit dat je geld bespaart door een lagere WOZ waarde. Kortom: WOZ bezwaar maken is dus altijd een goed idee!

Comments are closed.