Bevroren sloten openen

Bevroren sloten ontdooien

 

Als vaderbevroren autoslot ontdooien in de wintertje vorst in ons land is brengt dat leuke dingen mee, maar ook een hoop ergernissen. Één van deze ergernissen zijn bevroren sloten. Gelukkig zijn er verschillende manieren hoe je deze bevroren sloten kan ontdooien. Probeer de volgende mogelijkheden uit om een bevroren slot te ontdooien! Weet jij nog een andere mogelijkheid? Laat het ons weten en help Nederland met het bevroren slot probleem bij auto’s, fietsen en deuren.

Manieren om de bevroren sloten te ontdooien

  • Een erg doorzichtige: Föhn het slot, de warme lucht zorgt ervoor dat het slot ontdooit. (is niet altijd mogelijk i.v.m. de nodige stroom)
  • Gooi er meerdere keren kokend water overheen. Maar let op! wanneer het blijft vriezen is er een kans dat het de volgende ochtend alleen maar erger bevroren is. Dit kan je dus het beste doen wanneer het minder of niet meer gaat vriezen.
  • om een bevroren slot te voorkomen: Spuit het slot in met WD40, dit zorgt er niet alleen voor dat het slot niet kan bevriezen, maar smeert het slot ook nog eens mooi in.
  • Verwarm je sleutel met een aansteker, natuurlijk niet te heet maken en pas op het eventuele plastic aan je sleutel.
  • Wanneer je niets bij de hand hebt kan je het slot warm blazen met je handen er omheen. Dit duurt lang, maar het werkt wel!

 

– Door: Handige-Weetjes

 

<– Terug naar Algemeen

Comments are closed.