Gescheurd of beschadigd geld inwisselen

Gescheurd of beschadigd geld inwisselen

 

Heb je bankbiljetten die gescheurd of beschadigd zijn? Wanneer nog minimaal 50 procent van het bankbiljet goed is, kan het bankbiljet gratis worden omgeruild bij de Nederlandse bank voor een nieuw bankbiljet van dezelfde waarde. Wanneer minder dan 50 % van het bankbiljet nog intact is kan het geld niet worden omgeruild, behalve wanneer het onomstotelijk vast staat dat de andere helft is vernietigd (anders kan je twee halve briefjes voor twee hele nieuwe inleveren).

Wanneer biljetten beschadigd zijn door bijvoorbeeld scheuren, gelden deze biljetten nog wel als geldig betaal middel. Er is echter wel de mogelijkheid dat er mensen zijn die deze biljetten niet aannemen, om deze reden kan je ze dus gratis laten vervangen.

Direct wisselen of opsturen
De beschadigde biljetten kan je persoonlijk komen omwisselen bij de DNB (De Nederlandse Bank), hiervoor heb je het formulier ‘aanvraag voor vervanging van beschadigde eurobankbiljetten‘ nodig. Daarbij moet je ook een geldig legitimatiebewijs kunnen laten zien.

Bij het opsturen van het beschadigde biljet moet je een kopie van je legitimatiebewijs toevoegen. Bij beide manieren van inwisselen wordt het bedrag van het beschadigde biljet teruggestort op je rekening.

– Door: Handige-Weetjes

Comments are closed.