Nationale opening aspergeseizoen

Nationale opening aspergeseizoen

 

                                       Aspergeambassadeur

Asperges kokenOver 5 dagen is het dan weer zover; de nationale opening van het aspergeseizoen 2014! Zoals elk jaar bevat ook dit jaar de opening een thema; “Proef de Lente aan zee!”. Maar de opening brengt nog veel meer met zich mee. Zo wordt o.a. de Aspergeambassadeur 2014 bekend gemaakt.

De Aspergeambassadeur 2014 zal zich voor de volle 100% inzetten voor de asperges! Deze traditie gaat al een tijdje terug. Zo wordt er voor ieder jaar een andere aspergeambassadeur gekozen die zich in het gekozen jaar inzet voor de ontwikkelingen omtrent de asperge!

 

Verandering in aspergeteelt

Niet alleen de aardbol ondergaat een verandering; de aspergeteelt maakt tegenwoordig steeds meer gebruik van zogenaamde minitunnels. Omdat het tegenwoordig in Nederland een aantal graden eerder in het jaar warmer is dan gebruikelijk, is het middels deze asperge minitunnels mogelijk om asperges reeds aan te bieden vóór de start van het gebruikelijke aspergeseizoen (dit jaar beginnend op 14 april 2014).

Een ander veelvoorkomende teelmethode is gebruik te maken van folie. Deze folie zorgt ervoor dat insecten geen eitjes kunnen leggen rondom/op de asperges, waardoor deze beter groeien en (over het algemeen) van betere kwaliteit zijn. Deze kwaliteit kom weer van pas indien u de asperges kookt

 

– Door: www.asperges-koken.com

Comments are closed.