Als anoniem bellen naar iemand

Als anoniem bellen naar iemand

 

Anoniem bellenWanneer je met je telefoon naar iemand belt kan diegene jouw nummer zien. Door slechts enkele aanpassingen kan je ervoor zorgen dat je nummer niet wordt weergegeven op de telefoon van diegene die je belt. Anoniem bellen kan met je mobiele telefoon, maar ook met je huistelefoon. Lees hieronder verder wat je moet doen om dit te doen.

Eenmalig anoniem bellen met je telefoon

Het is zeer makkelijk om anoniem met je mobiele telefoon naar iemand te bellen. Om eenmalig anoniem te bellen naar iemand plaats je #31# voor het nummer dat je wilt gaan bellen. Is het nummer van de persoon die je wilt bellen 0612345678, dan moet je om eenmalig anoniem naar dit nummer te bellen #31#0612345678 intoetsen. Op het scherm van de gebelde persoon komt dan ‘anoniem’ of ‘privé nummer’ te staan.

Altijd anoniem bellen

Als het in jouw situatie nodig is dat je altijd als onbekend belt, volg dan de onderstaande instructies. Zodra je deze instructies hebt uitgevoerd hoef je dus niet #31# voor het gewenste nummer te plaatsen om anoniem bellen mogelijk te maken.

Standaard Smartphone
1. Instellingen2. Toepassingen

3. Oproepen

4. Alle Oproepen

5. Mijn nummer tonen

6. Selecteer “verbergen”

1. Instellingen2. Oproepen

3. Extra Instellingen

4. Beller-id

5. Selecteer “nummer verbergen

Wanneer je mobiel staat ingesteld op altijd anoniem bellen en je wilt juist eenmalig niet anoniem bellen, dan moet je *31# voor het gewenste nummer zetten.

Anoniem bellen met je huistelefoon

Ook is het mogelijk om met je huistelefoon naar andere nummers te bellen, dit kan echter per provider verschillen. Probeer het daarom eerst zelf uit door met je huistelefoon naar je eigen mobiel te bellen. Bij de volgende providers moet anoniem bellen met de volgende combinaties mogelijk zijn:

– UPC : *31 (telefoonnummer)

– KPN: *31* (telefoonnummer)*

– Tele 2: *31* (telefoonnummer) #

 

– Door: Handige-Weetjes

<– Terug naar Algemeen

Comments are closed.