Geen geschiedenis opslaan

Geen geschiedenis opslaan tijdens het surfen

 

Google Chrome logoMet de webbrowser Google Chrome is het mogelijk om op het internet te surfen zonder dat de bezochte websites worden opgeslagen in de geschiedenis. Dit wordt gedaan door de optie “incognito modus”. In incognito modus worden bezochte sites niet opgeslagen in de geschiedenis van je webbrowser en gedownloade bestanden niet opgeslagen in je download geschiedenis. Ook Worden alle cookies verwijderd wanneer je de browser afsluit, alle data (zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en bezochte pagina’s) worden dan dus niet opgeslagen.

Een incognito venster openen met Google Chrome

  1. Klik rechtsboven op het Chrome-menu Chrome menu op de browserwerkbalk.
  2. Selecteer Nieuw incognitovenster.
  3. Er wordt een nieuw venster geopend, waarbij het incognitopictogram incognitopictogram in de hoek wordt weergegeven. Je kunt normaal blijven browsen in het andere venster.

Je kunt ook de sneltoetsen Ctrl+Shift+N (Windows en Linux en Chrome OS) en ⌘-Shift-N (Mac) gebruiken om een incognito venster te openen.Download Google Chrome als browser

Heb je nog geen Google Chrome? download hem geheel gratis  en gemakkelijk op deze pagina:
http://www.google.nl/intl/nl/chrome/browser/

Extra weetje: Bij Google Chrome kan je direct met Google zoeken wanneer je in de adresbalk intypt waar je naar wilt zoeken.

Geschiedenis verwijderen

Wil je alsnog graag je geschiedenis verwijderen? Dit gaat per browser op een andere manier, daarom lees je in de onderstaande uitleg hoe je dit per browser moet doen.

Google Chrome: Druk op menu rechtsboven –> geschiedenis –> browsegegevens wissen… –> geef aan vanaf hoever je de geschiedenis wilt wissen –> Vink alle gewenste opties aan –> browsegegevens wissen.

Mozilla Firefox: Druk op geschiedenis boven in het menu –> Alle geschiedenis tonen –> selecteer van welke tijd je de geschiedenis wilt verwijderen –> klik op je rechter muisknop en druk op verwijderen.

Internet Explorer: Druk in het menu op beveiliging –> browsergeschiedenis verwijderen… –> vink de dingen aan die je wilt verwijderen –> druk op verwijderen.

 Safari: Idevice –> instellingen –> Safari –> wis geschiedenis –> bevestig door op wis te klikken.

 

– Door: Handige-weetjes

Comments are closed.