Alle handige functies en weetjes van Snapchat

 

Alle handige functies en weetjes van Snapchat

 

Snapchat logo

Snapchat
De foto applicatie Snapchat is korte tijd razend populair geworden in Nederland. Met Snapchat kan je foto voor een tijd van 1 tot 10 seconden versturen naar vrienden in jouw vriendenlijst. Wat veel mensen alleen niet weten is dat Snapchat veel meer functies heeft dan de meeste mensen denken. Alle handige functies en weetjes van Snapchat worden hieronder beschreven, maar let op, je moet wel de allerlaatste versie van de App hebben! Ga vervolgens naar je instellingen, beheer en vink vervolgens de opties aan. Maak een willekeurige foto en probeer de onderstaande opties uit.

snapchat black and white filter

Foto filters
Veeg met je vinger van links naar recht of van rechts naar links, hierdoor komt er een filter over je foto heen die je snap wat donkerder maakt. Doe dit nog één keer en je foto verandert in een zwart-wit foto. Je kunt je foto ook zwart-wit maken door één keer op het scherm te tikken en in de tekstbalk: ‘B&w…’ te typen. Doe dit wel zonder de aanhalingstekens en let goed op de drie puntjes, deze moeten er achter komen te staan!

Snapchat negative filter

Foto negatief maken
Je kunt je foto ook negatief maken door één keer op het scherm te tikken en in het tekstvak ‘negative…’ te typen. Doe dit zonder aanhalingstekens en met drie puntjes. Wanneer je de foto weer normaal wilt hebben herhaal je het bovenstaande, tik dus nogmaals op het scherm, typ weer negative… en tik op het scherm. Je Snap is nu weer normaal!

 

Snapchat sepia maken

Foto sepia maken
Door je foto sepia te maken, oftewel de beetje bruinige kleur. Om dit bruinkleurige effect aan je foto toe te voegen typ je: ‘sepia…’ hierdoor krijgt je Snap een mooi ouderwets effect. Je kunt de foto verder verlichten door de tekst helemaal weg te halen, opnieuw het tekstvakje laten verschijnen en nogmaals ‘sepia…’ te typen. Door dit te herhalen wordt de foto steeds lichter in sepia.

 

Snapchat sepia met negatief maken

Combineren
Je kunt de effecten negatief en sepia ook combineren, typ dan eerst ‘sepia…’ haal de tekst weg, en typ vervolgens ‘negative…’ Nu heb je een sepia foto in het negatief. Hier rechts zie je een voorbeeld hoe je snap er dan uit ziet. Niet echt aan te raden dus als je een mooie foto van jezelf wilt versturen!

 

meer kleuren op Snapchat

Meerdere kleuren gebruiken
Met Snapchat kan je ook tekeningen maken op je foto, dit doe je door rechts boven op het potloodje te drukken wanneer je een snap hebt gemaakt. Vervolgens kun je op een kleur drukken en gaan tekenen, maar als je het kleurenpaneeltje langer inhoudt komen er nog veel meer kleuren beschikbaar waarmee je kunt tekenen. Ten slotte kan je enorm veel kleuren kiezen door op het paneeltje te klikken, in te houden en je vinger naar het midden van je scherm slepen, nu kan je zo’n beetje alle kleuren die er zijn gebruiken.

 

Snapchat grote tekst

Grote tekst typen
Naast de normale kleine tekst in het tekstvakje dat je kunt typen door één keer op je foto te tikken, kun je ook hele grote letters gebruiken. Dit doe je door het tekstvakje omhoog te laten komen door één keer op het scherm te tikken en vervolgens naast het potloodje de letter ‘T’ te drukken. Nu kan je een veel grotere tekst gebruiken. Dit moet je echter wel activeren bij je instellingen.

 

Beste vrienden op Snapchat

Beste vrienden van jouw vrienden zien
Door op in je vriendelijst op iemands naam te drukken, zie je de top 3 beste vrienden van diegene. Deze top 3 geeft aan waar deze persoon de meeste Snaps van ontvangt en naar verstuurd. Bij je instellingen kan je er voor kiezen om meer vrienden te laten zien, namelijk tussen de 4 en de 7. Helaas heeft Snapchat geen functie toegevoegd waardoor anderen jouw beste vrienden niet kunnen zien. Beste vrienden uitzetten is helaas dus niet mogelijk, een verbeterpuntje voor de makers van snapchat

Extra tip!

Veel mensen willen Snaps van andere bewaren op hun telefoon. Uiteraard kun je een screenshot maken, maar daar krijgt de verzender van de Snap dan een melding van. Daarom is er een applicatie die precies hetzelfde werkt als Snapchat, maar je toch andermans Snaps op kan slaan, zonder dat diegene het weet! Deze app heet SnapSave en is helaas alleen verkrijgbaar in de Apple store.

 

– Door: Handige-Weetjes

 

Comments are closed.